Olet sivuston osiossa: Etusivu » Ajankohtaista

Hyvä käytäntö ‑suosituksen potilasversio on julkaistu

15.04.2021

Hyvä käytäntö ‑suosituksen potilasversio on julkaistu – suositusta käsitellään myös SMEYn Facebook-livessä 21.4.

Helmikuussa 2021 Suomalainen Lääkäriseura Duodecim julkaisi Hyvä käytäntö ‑konsensussuosituksen ME/CFS-sairauteen. Suositukseen on koottu ME/CFS:n diagnosoinnin, hoidon ja kuntoutuksen toimintamalleja sekä lasten ja nuorten taudinkuvan erityispiirteitä. Hoidon varsinaiseen sisältöön suositus ei ota kantaa. Suosituksen on laatinut Duodecimin nimittämä asiantuntijapaneeli, jossa myös Suomen ME/CFS-yhdistys oli yhtenä jäsenenä mukana. Suositus on ensimmäinen ME/CFS-sairauteen annettu virallinen ohjeistus Suomessa. Alkuperäinen suositus löytyy osoitteesta https://www.terveysportti.fi/apps/ltk/article/hsu00019.

Nyt suosituksesta on julkaistu myös helppolukuisempi, potilaille suunnattu versio. Se löytyy osoitteesta https://www.terveysportti.fi/apps/ltk/article/hsu00020?toc=429608.

Suomen ME/CFS-yhdistyksen Facebook-sivulla käynnistyy uusi live-tapahtumien sarja KysymME Ollilta. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään 21.4.2021 klo 19, ja sen aiheena on Hyvä käytäntö -suositus. Tapahtuman aikana on mahdollista esittää kysymyksiä käsiteltävästä aiheesta. Tapahtumaan pääset täältä. Tervetuloa mukaan!