Olet tässä: Etusivu » Yhdistys » Yhteistyö

SMEYn yhteistyötahot Suomessa ja ulkomailla

Suomen ME/CFS-yhdistys tekee yhteistyötä niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin järjestöjen ja muiden tahojen kanssa.

SMEY on Invalidiliiton jäsenyhdistys

Suomen ME/CFS-yhdistys ja sen jäsenet ovat osa Invalidiliittoa. Invalidiliitto edistää ja kehittää fyysisesti vammaisten ja toimintaesteisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua, liikkua ja elää täysipainoista elämää.

Invalidiliitosta ja sen toiminnasta voit lukea lisää Invalidiliiton omalta internetsivulta tästä linkistä (linkki avautuu uuteen välilehteen).

EMEA yhdistää Euroopan ME/CFS-yhdistykset

EMEA (European ME Alliance) on vuonna 2008 perustettu eurooppalaisten ME/CFS-järjestöjen yhteistyöelin, jonka tavoitteena on edistää ME/CFS:n biolääketieteellistä tutkimusta ja hoitokeinojen löytämistä. Myös SMEY on EMEAn jäsenyhdistys.

Lisätietoa EMEAsta ja sen projekteista voit lukea EMEAn omilta internetsivuilta tästä linkistä (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Nordic ME Network on Pohjoismaiden yhteistyöverkosto

Pohjoismaiden oma yhteistyöverkosto Nordic ME Network (NOMENE) muodostettiin Oslossa syyskuussa 2014. NOMENE ei ole virallinen järjestö, vaan verkostoon kuuluvat yhdistykset allekirjoittavat erikseen jokaisen sopimuksen. Tällä pyritään toiminnan joustavuuteen. Yhteistyön tavoitteena on parantaa ME/CFS-potilaiden asemaa Pohjoismaissa.