Olet sivuston osiossa: Etusivu » Ajankohtaista

Kuulumisia Kansalaisinfon ME/CFS-tiedotustilaisuudesta

15.04.2018

ME/CFS-tiedotustilaisuus Kansalaisinfossa 12.4.2018

Torstaina 12.4.2018 saimme kunnian olla yhtenä järjestävänä tahona ME/CFS-tiedotustilaisuudessa, joka pidettiin Eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa. Tämän erittäin tärkeän tapahtuman alullepanijana toimivat kansanedustaja Tiina Elovaara ja kaksi potilasaktivistia Katja Brandt ja Katrina Roberts.

Aluksi tilaisuudessa näytettiin pieni pätkä palkitusta Unrest-dokumentista. Tämän jälkeen kuulimme kaksi puhetta: ensimmäisenä puhui kansainvälisesti tunnettu ME/CFS-asiantuntija, fysiologian dosentti Olli Polo (Uni- ja hengitysklinikka Unesta) ja Ollin jälkeen Amsterdamista paikalle saapunut ME/CFS-sairauden hoidoista kirjan kirjoittanut toimittaja ja kirjailija Maija Haavisto.

Puheiden jälkeen pidimme tauon, missä oli hieman aikaa myös vapaaseen keskusteluun. Tauon jälkeen seurasi paneelikeskustelu, johon osallistuivat Ollin ja Maijan lisäksi neurologian ja psykiatrian erikoislääkäri Risto Vataja (HUS), vastaava lääkäri Ville Pöntynen (Lääkärikeskus Lupaus) ja toiminnanjohtaja Samuli Tani (Suomen lääketieteellinen ME/CFS-yhdistys ry.). Paneeli oli erittäin onnistunut ja se sai paljon kiitosta yleisöltä.

Yleisössä oli niin lääkäreitä kuin kansanedustajia. Myös rajallinen määrä potilaita oli kutsuttu paikalle. Tapahtumasta jäi hyvä fiilis. Vaikka tilanteemme ei muutu yhdessä yössä, niin pienin askelin ME/CFS-sairaus saadaan tuotua paremmin esille.

Tilaisuus kuvattiin kokonaisuudessa, niin live-streemauksena, kuin HD.nakin. Kaikki materiaali on katsottavissa täällä.