Olet sivuston osiossa: Etusivu » Ajankohtaista

Ehdit edelleen vastata EMEAn kyselyyn!

2.08.2021

EMEA kerää tietoa eurooppalaisilta ME-potilailta – vastausaikaa jatkettu elokuun puoleenväliin

Oletko jo vastannut ME-potilaille laadittuun kyselyyn, jolla kerätään tietoa sairastuneiden kokemuksista ja tilanteesta ympäri Eurooppaa? Lämmin kiitos, jos olet! Jos et vielä ole ehtinyt, se onnistuu edelleen. Kysely on avoinna elokuun puoliväliin asti.

Kyselyn on laatinut Eurooppalaisten ME-yhdistysten kattojärjestö EMEA, ja se on käännetty myös suomeksi. Kysely on suhteellisen lyhyt. Vastauksia on jo kertynyt tuhansia, mutta lisää kaivattaisiin – etenkin Suomesta. Osallistuthan siis sinäkin!

Kyselyyn pääset tästä linkistä. Kiitos!

Kansalliset potilaskyselyt ovat tärkeä tiedon lähde, kun kartoitetaan ME-potilaiden tilannetta eri maissa. Tämä tutkimus on ensimmäinen, jossa ME-potilaiden tilannetta ja kokemuksia verrataan Euroopan maiden välillä. Tietojen keräämisen ja analysoinnin jälkeen tuloksista laaditaan raportti. Tietoa kerätään mm. sairauden puhkeamisesta ja kulusta, positiivisista ja negatiivisista tekijöistä sairauden kulussa, eri hoitojen saatavuudesta ja kokemuksista, terveydenhuollon ja sosiaaliturvan tuesta sekä asenteista perheenjäsenten ja ystävien keskuudessa.